Tercüman olmak için diğer iş sektörlerinde olduğu gibi bazı aşamalardan geçmek gerekiyor. Yeterli düzeyde olan okulları başarıyla bitirip yeterlilik belgesi almak. Sağlam en az iki dile sahip olmak. Bunun yanında çeviri yapabilmek için gerekli dil bilgisi özelliklerine sahip olmak gibi bazı gereklilikleri tamamlamanız lazım. Tüm bunları tamamladığınız zaman tam bir tercüman olarak iş başı yapmanız mümkün. Tabi bunun yanında tercüman olarak değil de kendi işinizin patronu olarak da çalışma imkânınız var.

Zira okuldan sonra direk olarak tercüme bürosu da açarak çalışabilirsiniz. Böyle bir durumda tercümanları en çok zorlayacak şey ise sermaye.
Sonuçta tercüme bürosu işletmek için azami bazı giderlerin olduğu da ortada. Tercüman çalıştırmak, çalışılacak bir büro tutmak ve bunun yanında ekstra eşyalar gibi birçok giderin ortaya çıkabileceğini söylemek gerekiyor. Ortaya çıkan bu giderleriyse eğer gerçekten bir birikiminiz yoksa karşılamanız mümkün değil. Fakat kendi işinizde başarılı olacağınızı düşünüyor ve gerçekten bir tercüme bürosu açmak istiyorsanız o zaman deneyebileceğiniz başka bir yöntem daha var. Söz konusu bu giderler için devlet desteği almakta bunlardan biri. Direk olarak iş yeri açmak için destek başvurusu yapmanı ilk etapta yapılan değerlendirme sonucunda size belli bir miktar finansman sağlayacaktır. Zamanla aldığınız işlerle daha da büyümeniz ve sağlam bir tercüme bürosu halin gelmeniz ise sizin elinizde.